Home Földönkívüliek Csak találgatnak, mi tűnt fel Alaszka egén

Csak találgatnak, mi tűnt fel Alaszka egén

0
Fotó: Facebook

A Daily Mail írt rról, hogy lakosok a közösségi médiában osztottak meg a Lazy Mountain fölött látható furcsa, felhőszerű nyomvonalról készült fotókat.

A jelenséget, amely egy hosszú, spirál alakú felhőtengelyre vagy valamilyen rakéta füstcsóvájára hasonlít, először csütörtök reggel 7 óra körül észlelték a helyiek.

Amikor a fényképek elkezdtek megjelenni az interneten, a közösségi média felhasználói találgatásokba kezdtek, hogy mi lehetett az. Az elméletek között szerepelt egy UFO, egy műhold, egy vulkánkitörés, sőt még egy rakéta is, amely a jelenlegi ukrajnai konfliktushoz kapcsolódik.

Olyan sok volt a jelentés, hogy az Alaszkai Állami Rendőrség és az Alaszkai Mentési Koordinációs Központ megkezdte egy esetleges mentőakció koordinálását arra az esetre, ha repülőgép-szerencsétlenség történt volna.

Egy mentőhelikopter azonban, amely átrepült a térség felett, arról számolt be, hogy a földön semmit sem találtak.

“Nem érkezett jelentés túlélő repülőgépről vagy repülőgép lezuhanására utaló ELT-aktiválásról” – áll az Alaszkai Állami Rendőrség közleményében.

A későbbi vizsgálat azt mutatta, hogy a jelenség egy repülőgép kondenzcsíkja lehetett.

“A további vizsgálatok kimutatták, hogy egy nagy kereskedelmi repülőgép repült a területen a fotók és a videófelvételek készítésének ideje körül” – írták a tisztviselők.

“A rendőrök úgy vélik, hogy a fotókon és a videókon a kereskedelmi repülőgép kondenzcsíkja látható, a felkelő nap fényével együtt, amelyek együttesen okozták a különleges légköri látványt”.

Az Alaszka területén található Alaszka Háromszög egyébként is különös jelenségeiről ismert. Ezen a helyen gyakran látni UFO-kat és sokan találkoztak már a bigfoottal is. Lehet, hogy van összefüggés a terület és a jelenség között?

További képeket itt talál.