Home A múlt rejtélyei DNS-t vonnának ki Leonardo Da Vinci munkáiból

DNS-t vonnának ki Leonardo Da Vinci munkáiból

0

Tudósok DNS után kezdtek el kutatni Leonardo Da Vinci festményein és füzeteiben. A kutatás során bőr és hajmintákat kezdtek el keresni.

Mindezzel az volt a céljuk, hogy többet megtudjanak az egykori reneszánsz zseniről. A genetikai információ segítségével meg lehet határozni a művész fizikai tulajdonságait mint a szemszínét, bőrszínének tónusát vagy az arcának pontos alakját.

A kutatás segíthet megoldani Da Vinci legagyobb rejtélyét: azt, hogy hol nyugszik. Korábban úgy tudták, hogy a Franciaországban található Saint-Florentin kápolnájában temették el 1519-ben. Az épületet azonban lerombolták a francia forradalom során és a testet elszállíthatták Saint-Hubert kisebb kápolnájába.

Jesse Ausubel, a Richard Lounsbery Alapítvány elnöke azt nyilatkozta a médiának, hogy ha sikerül genetikai információt kinyerniük a tudós munkáiból, akkor azt össze lehet vetni a csontváz maradványaival a kiásás során. A projekt célja nem csipán az, hogy többet megtudjanak Da Vinciről, hanem az is, hogy újra összeállítsák a genetikai profilját. Ezzel betekintést kapnána kiemelkedő tulajdonságaiba.

Telegraph | paranormal.hu