Home Földönkívüliek Egy új amerikai jogszabály forradalmasíthatja az UFO-k tanulmányozását

Egy új amerikai jogszabály forradalmasíthatja az UFO-k tanulmányozását

0


A kongresszus egy történelmi jelentőségű törvénymódosítás megvitatására készül, amely átalakíthatja az amerikai kormány ufókkal kapcsolatos megközelítését. A történelem során az amerikai kormányzat megközelítése az UFO-jelenség kutatásában messze nem volt nyílt. Az UFO-k tanulmányozására létrehozott programok jellemzően titkos, titkosított ügyek voltak – az információkat csak az elmúlt években hozták nyilvánosságra az információszabadságról szóló törvény kérelmei alapján.

Ez azonban hamarosan megváltozhat, köszönhetően a 2022-es nemzetvédelmi felhatalmazási törvény (NDAA) közelgő módosításának, amelyet Kirsten Gillibrand szenátor terjesztett elő.

A módosítás célja, hogy alapvetően megváltoztassa a kormánynak az UFO-kutatással kapcsolatos megközelítését, és azt a nyitottság, az átláthatóság és az objektív tudományos elemzés irányába terelje.

Ezen túlmenően a módosítás előírja a kormány számára, hogy a jelenségről nem titkosított éves jelentéseket nyújtson be, ami azt jelenti, hogy az adott év eredményei mindenki számára hozzáférhetővé válnának.

A Védelmi Minisztérium és más amerikai hírszerző ügynökségek is megkövetelnék, hogy az UFO-adatokat osszák meg a kormány UFO-kutató részlegével és hogy az ilyen adatokhoz való hozzáférés megakadályozására vagy korlátozására irányuló minden kísérletet jelentsenek a Kongresszusnak.

Az UFO-kutatás más ügynökségekkel, például a NASA-val és a Szövetségi Légügyi Hatósággal (FAA), valamint tengerentúli nemzetközi partnerekkel együttműködve is folytatódna.

A javaslat felszólít az UFO-észlelések és a nukleáris fegyverek közötti kapcsolat jobb kivizsgálására is, valamint arra, hogy a kormánynak jelentést kell készítenie minden olyan erőfeszítésről, amely a “visszaszerzett” UFO-k “elfogására vagy hasznosítására” irányul – ami talán segíthet egyszer s mindenkorra eloszlatni az elfogott idegen technológiáról szóló pletykákat.

A módosítás még egy új, 25 fős tanácsadó bizottság felállítását is előírja, amely segít a bizonyítékok kivizsgálásában és elemzésében.

Ha mindez túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen – nos, lehet, hogy nem az, mert az NDAA egy kötelezően elfogadandó törvény, és a módosításnak reális esélye van az elfogadásra.

Minden bizonnyal érdekes lesz látni, hogy pontosan mi történik, ha valóban átmegy.

Fotó: David Mark / Pixabay