Home Földönkívüliek Egyre nagyobb feladat hárul a West Yorkshire-i rendőrségre az elszaporodott UFO észlelések...

Egyre nagyobb feladat hárul a West Yorkshire-i rendőrségre az elszaporodott UFO észlelések miatt

0

A West Yorkshire-i rendőrség túlterheltséggel küzd az UFO-jelentések miatt, amelyek naponta érkeznek – állítja a rendőrség. Egy a rendőrséghez benyújtott Információszabadság iránti kérelem rámutatott, hogy 2020 óta összesen 1805 esetet regisztráltak, amelyekben az “UFO”, “idegen”, “UAP” vagy “űrhajó” szavak szerepeltek a bejegyzésben.

Ez havonta átlagosan 56 esetet jelent, vagyis majdnem naponta két eseményt. A West Yorkshire, Leeds és Bradford területét magában foglalva híres az UFO-jelentésekről, bár egy nemrégiben készült UFO éazonosítási rangsorban nem az első helyen szerepelt. A rendőrségi válaszban közölték, hogy a kérelem túl költséges lenne, és nem hajlandók átnézni az információkat. Ugyanakkor megosztottak egy beszámolót, amelyben egy férfi arról számolt be, hogy négy villogó fényt látott ingatlanának felett az utcán, mielőtt egy nőt a magasba ragyogtattak. A válaszban elismerték, hogy az UFO-val kapcsolatos események száma 2020 óta rendkívül magasnak tűnik.

Mindenesetre a világszerte tapasztalt UFO-jelentések száma 2020 és 2022 között nőtt. Az amerikai UFO-jelentések mintegy 16%-kal növekedtek. UFO kutatók szerint ez azért lehetett, mert többen voltak otthon semmittevésre kényszerülve, esetleg a olyan vidéki területre költöztek, ahol kevesebb a légszennyezettség így jobban láthatták az éjszakai eget, beleértve a műholdakat, az Űrállomást és egyéb ember készíttte repülő objektumokat.

Fotó: Pixabay / KarstenBergmann