Home Kriptozoológia Fotón a tasmániai tigris?

Fotón a tasmániai tigris?

0

A régóta kihaltnak hitt tasmánisi tigrisről mutatott fotót Neil Waters, az ausztrál Tasmániai Tigris Kutatócsoport vezetője (Thylacine Awareness Group of Australia (TAGOA)). A férfi mlg februárban állította, hogy márciusban közzé fogja tenni róla a fotókat.

A képet egy útvonalra kihelyezett kamera készítette és az elnök szerint a kép bizonyíték arra, hog az állat még él. Egyes fotókon fiatal példányok láthatók,más fotókon pedig a szülők.

Tasmánisi tigris szakértő Nick Mooney szerinta fotókon szereplő állatok nem tasmániai tigrisek, a fizikai jellegzetességeik alapján. Szerinte az állatok inkább erszényes ördögök. De ő nincs egyedül, mások is kételkednek. Andrew Pask biológus szintén azon a véleményen van, hogy mivel a tasmániai tigris 85 éve kihalt, ezért valószínűtlen, hogy ezek vannak lefotózva. Lehet, hogy csupán egy kisméretű kengururól van szó.

Mialatt a képek érdekesek, addig sokan vitakoznak azzal, hogy valóban a tasmániai tigris látható-e rajta. Ez ellentmondásban áll Neil Waters állításával, miszerint tamániai tigrisek láthatók a képeken.

A fotók önmagukban nem bizonyítékok.

A képekről bővebben itt lehet betekintést nyerni.

A kép forrása: Thylacine Awareness Group of Australia

A cikk gyorsfordítással készült.