Home Jogi nyilatkozat

Jogi nyilatkozat

JOGI NYILATKOZAT

 • Ennek a weboldalnak a célja, hogy tájékoztassuk az olvasókat a világban történő megmagyarázhatatlan, különös jelenségekről, de elsősorban földönkívüliekről és parajalenségekről. Minden cikk általános tájékoztatás céljából és jó szándékkal vezérelve születik. Kiskorunk óta érdekel minket a téma, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy elkötelezettek vagyunk a téma iránt.
 • Az oldalon lévő cikkeket szerzői jog védi. Ezek bármilyen formában történő sokszorosítása, publikálása vagy egyéb jellegű felhasználása kizárólag az oldal szerkesztőségének előzetes, írásbeli engedélyével történhet. A magazinban található anyagok továbbközlésekor fel kell tüntetni a paranormal.hu-t.
 • A paranormal.hu nem kattintásvadász és nem álhírportál! Minden ilyen jellegű vádat visszautasítunk. Híreket elsősorban megbízható, külföldi források alapján írunk. Cikkeink pedig leginkább saját kutatómunka alapján vagy külföldi cikkek elemzése, összegzése alapján születnek, a szerző önálló ötleteivel, elméleteivel kiegészítve, forrásmegjelöléssel. Mindez néha több napos munkával is jár. Előfordul olyan eset is, amikor a magyar internet híreit is felhasználjuk cikkeinkhez, de csak részben, sose teljes egészében.
 • Forrásaink kizárólag megbízható külföldi weboldalak – egyéb esetben magyar híroldalak, de semmi esetben sem kattintásvadász vagy álhíroldalak. Minden esetben igyekszünk szűrni az álhíek átvételét. Amennyiben mégis tudomásunkra jut, hogy álhír szerepel az olalunkon, a tartalmat eltávolítjuk. 
 • A cikkek ugyan kutatómunka és külső források összegzése alapján születnek, a blog nem vállal felelősséget az itt szereplő  tények és adatok pontosságáért, az események időrendjéért, azok teljességéért vagy az információk pontosságáért. Az olvasó a blog használatával elfogadja, hogy a cikkek tartalmazhatnak hibákat, pontatlanságot és ezért a weboldal nem hozható felelősségre. Amennyiben azonban bármely pontatlanság, valótlanság a tudomásunkra jut (akár az olvasó által, akár mi magunk találjuk meg azt), akkor ezeket a hibákat készek vagyunk kijavítani.
 • A felhasználók által írt kommentekért az üzemeltető nem vállalja a felelősséget, a felhasználó az oldal kommentelési lehetőségeit használva elfogadja azt, hogy hozzászólásaiért saját maga a felelős. A galériát, a fórumokat és az oldal különböző moduljait minden felhasználó a saját felelősségére szabadon használhatja!
 • Az oldalon található képek jogilag szabadon felhasználhatók, melyeknek forrásai a Pixabay, az Pexels és az Unsplash.
 • Az oldalon megjelenő, külső hirdetésekért, és médiatartalomért az üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal.
 • Az oldal szerkesztői örömmel fogadnak minden külsős cikkírót, témafelelőst, szakértőt. A beérkező anyagok között a szerkesztők szabadon szelektálhatnak. Külső cikkíró (cikk beküldő) által közölt valótlan adatért, a cikk kapcsán minden formában a cikk beküldője felel.
 • A szerkesztőség a kapott / küldött / kért publikációkért semmiféle jogdíjat vagy járandóságot nem fizet! Kéziratot vagy más hozzánk eljuttatott anyagot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza!
 • FIGYELEM: a portál független bármiféle vallási, etnikai és politikai irányzattól, az odlalon megjelent, esetlegesen sértőnek ítélt tartalmak nem a portál véleményét tükrözik!

A hatóságok figyelmébe:

 • A blog üzemeltetése melléktevékenységként történik, amely a szerkesztőnek csupán hobbija.

A magazint vagy annak bármely aloldalát böngésző (néző, olvasó, hallgató) felhasználónak minősül. Portálunkról / aloldalainkról megszerzett információt, tanácsot, módszert, javaslatot, és minden egyebet a felhasználó kizárólag a saját felelősségére alkalmazhatja! Az oldalakat / aloldalakat böngésző olvasó / néző / hallgató / felhasználó a lap böngészésének kezdetén elfogadja, hogy az oldalaink révén tudomására jutott információk következtében saját magának vagy más személynek (élőlénynek, tárgynak), csoportnak okozott kárért a lap készítőivel szemben kártérítési igénye nem lehet!

Felhasználóinknak, olvasóinknak, tagjainknak jó időtöltést kívánunk!

Háttérképünk a White Noise (Universal Pictures 2005) című film egyik grafikai eleme

Background image: White Noise (Universal Pictures 2005).