Home Parajelenségek Kínában az ingatlanügynökségeknek bizonyítaniuk kell, hogy az ingatlanjaiban nincsenek kísértetek

Kínában az ingatlanügynökségeknek bizonyítaniuk kell, hogy az ingatlanjaiban nincsenek kísértetek

0

Kínában az ingatlanügynökségek újszerű módszerrel bizonyítják a lehetséges vásárlóknak, hogy ingatlanjaik nem kísértetjárta házak.

Míg néhány paranormális jelenségekért rajongó számára igen vonzóan hangozhat a gondolat, hogy egy kísértetjárta házban éljenek, a legtöbb ember számára egy állítólag kísértetjárta ingatlan megvásárlása egyáltalán nem jön szóba.

Ez különösen Kínában jelent problémát, ahol egyes ingatlanügynökségek rendkívüli módon igyekeznek bizonyítani a vevőknek, hogy az általuk eladott házak száz százalékban szellemmentesek.

A leghatékonyabb fegyverük a kísértetház-tesztelők – egy olyan csoport, akiket szó szerint azért fizetnek, hogy 24 órát töltsenek egy adott házban, hogy bebizonyítsák, semmi paranormális nem történik ott.

Általában akkor hívják őket, ha egy adott ház kísértetjárta hírében áll, vagy ha valamilyen tragédia történt ott, például az előző lakó ott halt meg.

Az egyik ilyen tesztelő, Zhang azt állítja, hogy minden percért, amit a házban tölt, 1 jüant (kb. 16 centet) fizetnek neki, ami a teljes 24 órás időtartamra körülbelül 230 dollár.

Az ott töltött idő alatt gyakran felhívja munkaadóit videotelefonon keresztül, hogy tudassa velük, hogy minden rendben van.

“Az új tulajdonosok nem merik meglátogatni az ingatlant, ezért fizetnek valakit, hogy megnézze, biztonságos-e” – mondta a South China Postnak.

“Ez a munka nem alkalmas főállású munkára, de plusz jövedelemként rugalmasan lehet alkalmazni. Azoknak, akik ezt a munkát végzik, az egész országot be kell járniuk, és nem tudják, hol lesz a következő úti céljuk” – mondta.

“Néhány barátom azt mondja, hogy ez egy könnyű munka, csak aludni kell egy éjszakát, és máris fizetést kap. A legtöbben azonban félnek, sokan az első próbálkozás után feladják.”

Fotó: Reinhold Silbermann / Pixabay