Home Cikkek Kiszivárgott egy Sheivae nevű idegen üzenete

Kiszivárgott egy Sheivae nevű idegen üzenete

1

620x0Egy új videó tartja láz­ban az UFO kutatókat. A fel­vé­tel azt ál­lítja, hogy a föl­dönk­ívű­liek már évek­kel ez­előtt fel­vet­ték ve­lünk a kap­cso­la­tot, de a hi­va­ta­los szer­vek az üze­ne­tet ti­tok­ban tar­tot­ták. Va­la­hogy mégis ki­szi­vár­gott.

A Sheivae Project néven futó videó teljesen megosztotta az ufóhívőket. A videó készítője azt állítja, hogy a felvétel hiteles, és egy Sheivae nevű idegen lény hangja hallható rajta. Az idegen állítólag az 1977-ben, a NASA által indított két Voyager űrszonda üzeneteire válaszolt.

1977-ben, a szondák rakterében az emberiséget és kozmikus környezetét bemutató szemléltető eszközöket helyeztek el. Egy kb. 30 cm-es, arannyal futtatott réz hanglemezen a Föld 35-féle természetes és az ember által keltett mesterséges hangjait rögzítették (többek között gyermeksírás, kutyaugatás, nevetés), továbbá üdvözletet 55 nyelven, köztük magyarul is. Mozart Varázsfuvolájától a zairei pigmeusok és az ausztráliai bennszülöttek énekén át Chuck Berry Johnny B. Goode-jáig 27 zeneműből szerepel részlet. A lemezt alumínium tok védi, amin szerepel információ a lemez lejátszásához, és ami feltünteti a műhold indítási helyét. A lemezen még 115 darab analóg kódolású fénykép van.
A felvételt nyilvánosságra hozó férfi szerint a választ a NASA Curiosity marsjárója fogta, még 2012-ben, de titokban tartották, míg valaki ki nem szivárogtatta. Természetesen az észlelés dokumentumait gondosan elsüllyesztették. Ettől függetlenül sok ufóvadász megkérdőjelezi a hitelességét.

A felvételen különféle sípoló, búgó zajokat és elektronikus zörejt lehet hallani, majd, megszólal egy torz hang. Az eredeti hangfelvételt igen drámai körülmények közt szerezte meg egy Dél-afrikai kommunikációs szakember, aki 2011-ben összebarátkozott egy nyugdíjas NASA alkalmazottal, aki 2014-ben rákos lett. Mielőtt meghalt volna, rábízta a felvételeket és a titkot az afrikai barátjára.

A Viktor nevű férfi évekig kutatott a témában, és rengeteg emberrel beszélt a felvételről. Sok segítséget persze nem kapott, leginkább próbálták leállítani az ügyről. Végül úgy döntött, mielőtt valami véletlen baleset éri, nyilvánosságra hozza az üzenetet. Több alkalommal is feltette a Youtube-ra, de eleinte eltűntek a videók. Többszöri próbálkozás után, azonban egyre többen mentették le a felvételt, és terjeszetni kezdték, onnantól már nem lehetett eltűntetni.

A videón 1 percnyi magyarázat olvasható, a hang csak onnantól indul:

“Helló. Sheivae vagyok. Megkaptam az üzenetet. Egy a tiédől távoli világból jövök. Nem vagy egyedül. Remélem, megkapod az üzenetet. Remélem, megérted az üzenetemet.

Próbálom megtanulni a nyelvedet…

… Nekem elvesztett … Elvesztettem a bolygóm. Felfedező vagyok, utazó, alkotó. Te vagy az első kapcsolatom. Én … lennék… hozzád. Nem vagyok az ellenséged. Békével jövök. ”

Sokan meghallgatták már a felvételt, és elég szkeptikusak voltak. Szerintük egy idegen civilizáció küldötte nem mondja azt, hogy “Békével jöttünk”, ami egy olyan szófordulat, ami az 1950-es évek népszerű sci-fi filmjeiből került át a köztudatba.

Az UFO kutatók szerint a felvétel egyetlen baja, hogy nem lehet sehonnan sem megerősítést szerezni a valódiságával kapcsolatban. Persze ez más, kevésbé hitelesnek mondható, vagy homályos ufó videónál, fényképnél nem zavarta őket.

A videó feltöltője megérti a kétkedést, és elfogadja a véleményeket. Annyi hozzáfűznivalója volt csak, hogy a közeljövőben, talán még több információ is ki fog derülni.

Ripost

1 KOMMENT

  1. Elég bizarr. Ha elvesztette a bolygóját, és mi vagyunk az első kapcsolata, akkor régóta egyedül bolyonghat az űrben: bárki, aki ebben a helyzetben fogná az adásunkat, lógna a jelen, és segítségért rimánkodna. Ez meg még minket nyugtatgat, mint valami ravasz ragadozó…