Home Paranormális jelenségek Kutatók azt állítják, megfejtették az Ördög Templomának titkát

Kutatók azt állítják, megfejtették az Ördög Templomának titkát

0

Aki ellátogat egy helyi barlangba a Finnországbeli Pirunkirkkoban, bizonyos szellemi jelenlétet érezhet. A barlangot, amit az Ördög Templomának neveznek, mindössze 150 méter hosszú és a neve számos kísértettörténettel forrott egybe az évek során.

A néphagyomány szerint egy Kinolainen nevű személy használta a barlangot mágikus rituálék végrehajtásához. Riitta Rainio, az Eastern Finland Egyetem kutatója elmondta, hogy a mágus elvitte betegeit a barlangba, majd ott az ördöggel beszélt a betegségeik okairól és gyógyításáról.

Ez a gyógyító rituálé gyakran magában foglalta a kiabálást, lábdobogást és zajongást. Manapság a barlang nem csak Finnország más tájairól, hanem azon túlról is vonzza a látogatókat, akik remélik, hogy átélhetik a különös érzést.

Most azonban Rainio és kollégája, Elina Hytonen-Ng úgy vélik, hogy felfedezték, mi az oka annak, hogy az emberek furcsa érzést élnek át. Az ok szerintük az akusztikában keresendő. Szerintük a barlang egyedi formája különleges rezonanciajelenséget hoz létre, amely megnyújtja és megerősíti a belsejében zajló hangokat.

Fotó: CC BY-SA 3.0 Marko Ruohoranta