Home Kriptozoológia Láttak valamit a Loch Nessi tóban

Láttak valamit a Loch Nessi tóban

0

A Loch Nessi tóról már régóta gyanítják, hogy egy különös, máig beazonosítatlan lény él benne. Az eredetét illetően számos elmélet született az évek során: vannak, akik szerint egy ősidőkből származó dinoszaurusz fajról lehet szó, amely túlélte a kihalásukat okozó természeti katasztrófát. Mások szerint egy titkos genetikai kísérlet eredménye lehet a tóban, de vannak akik szerint egész egyszerűen egy áltlaunk ismert, de nem őshonos állatról lehet szó, ami valahogy odakerült.

Bármi is legyen az, a tó körül webkamerákat is elhelyeztek már, melyek rendszeresen figyelik a vizet. A tavon való állandó kutatás ugyanis nem lehetséges, mert az időbe és pénzbe kerül, hiába célravezető lenne.

A tó különleges voltának köszönhetően nagyobb figyelmet kap az emberetől, így több alkalommal is észlelték már a szörnyet. Ezek az észlelések azonban nem szolgáltak még meggyőző bizonyítékkal. Ez alól a legutóbbi észlelés sem kivétel.

Egy webkamera néző, Kalynn Wangle a napokban lett figyelmes egy sötét csíkra, amely kiemelkedik a tóból. Az alak a parthoz meglehetősen közel tűnik fel és balról jobbra mozog, majd tűnik el a vízben. A jelenségről képkocka is készült.

Kalynn szerint a tárgy lasan mozgott, mint egy hullám és a víz felszíne alatt úszott. Mivel azonban ez a valami messze van a webkamerától, ezért lehetetlen megmondani, miről is van szó.

Egy másik webkamera néző szerint természetes jelenségről van szó. Mint látható, a tóval kapcsolatos kérdés továbbra is megválaszolatlan.

A kép forrása: Team Nessi