Home Összeesküvés elméletek Még mindig sokan hisznek a laposföld elméletben

Még mindig sokan hisznek a laposföld elméletben

1

Egy Irate Scot nevű skót férfi támogatást gyűjt arra, hogy az űrbe kijutva bizonyítsa barátainak, hogy a föld nem lapos. Marc Gauld olajtermelő munkás, aki Aberdeenben él és meggyőződése, hogy a Föld kerek, gyakori vitákba keveredik barátaival, akik a laposföld elmélet mellett szóló érvekkel támadják őt.

A férfinek mostmár annyira elege van az őt ért támadásokból, hogy fel akar egy hívőt juttatni az űrbe, hogy maga bizonyosodjon meg arról, hogy a Föld gömb alakú (pontosabban geoid). A férfi azt is elmondta, hogy a laposföld hívő barátai mostanra már az őrületbe kergetik.

Ráadásul a csillagászokat színészeknek gondolják, akik hazudnak – ilyenkor felforr Marc vére. Úgy véli, hogy a laposföld elmélet támogatásához hozzájárul az is, hogy barátjainak alig van munkája, így sok szabad idejük van ilyen dolgokról filozofálni – ami nem is lenne baj, csak sajnos rossz az irány. A férfi már megkereste Richard Bransont és Elon Muskot annak reményében, hogy megszervezzenek valamelyik hívőnek egy utat, de egyelőre nem kapott választ.

Marc 250 000 dollárt kér egy szabad helyre a Branson’s Virgin Galactic űrhajóra. Az első utak 2021-ben indulnának, de lehet hogy a COVID járvány miatt elhalasztják. A férfi mindenesetre reméli, hogy néhány éven belül eljut az űrbe egy hívő.

Azt viszont nem tartják valószínűnek, hogy egy ilyen utazás is meggyőzné a laposföld hívőket. Lehet, hogy hazugnak vagy agymosottnak gondolnák az űrhajóst? Esetleg azt, hogy hallucinogént adtak neki? Úgy tűnik, hogy mindig lesznek, akik szenttül védik az igazukat, szemmel látható ellentmondó bizonyítékok ellenére is.

Colin Behrens képe a Pixabay -en.

1 KOMMENT