Home Kriptozoológia Mégis létezik még az erszényes farkas?

Mégis létezik még az erszényes farkas?

0

2019 decemberében az ausztrál rendőrség kereste a felelőst azért a tábláért, amely veszélyhelyzetre hívta fel a figyelmet; azaz arra, hogy a közelben erszényes farkasok élnek. Annak ellenére, hogy az erszényes farkas, másnéven tasmániai tigris hivatalosan kihalt státuszú évtizedek óta, mégis vannak, akik szerint mai napig életben maradt.

A szokatlan táblajelzéssel egy rendőrtiszt találkozott Dél Ausztráliában. Dél Ausztráliának a délnyugati része egyébként gazdag erszényes farkas (tudományos néven thylacine) észlelésekben.

A táblán lévő jelzés a következőt mondta: “Caution – Thylacines next 50kms,” – azaz Figyelem – erszényes farkasok 50 km-es körzeten belül.

A nannup-i rendőrség ezt követően keresni kezdte azt a személyt, aki a tábla kihelyezéséért volt a felelős. Az erszényes farkast, amely egy Ausztráliában, Tasmániában és Új Guineában élő ragadozó erszényes volt, az emberi vadászat kiirtotta a múltban.

Az utolsó példány a Hobart Állatkertben pusztult el 1936-ban. Azóta viszont időnként akadtak beszámolók észlelésekről és sokszor támadtak viták az állat későbbi létezésével kapcsolatban.

Egy dolog azonban biztos: akárki is rakta ki a táblát, hisz abban, hogy a mai napig létezik az erszényes farkas.

Yahoo! News | paranormal.hu