Home Földönkívüliek Mennyi az esélye, hogy az UFO-k földönkívüliek?

Mennyi az esélye, hogy az UFO-k földönkívüliek?

0

Anders Sandberg – az Oxfordi Egyetem James Martin kutatója – az elmúlt napokban azt a kérdést vizsgálta meg, mekkora lehet az esélye annak, hogy az UFO-k földönkívüli űrhajók-e vagy sem.

Az amerikai hadsereg nyilvánosságra hozta az azonosítatlan repülő tárgyak (UFO) észlelésével kapcsolatos, korábban titkosított fotókat és filmeket, amelyeken többnyire valami homályos, furcsán mozgó valami látható. Az emberek folyamatosan olyan dolgokat látnak az égen, amelyeket nem értenek. A túlnyomó többségük repülőgépek, műholdak, meteorológiai ballonok, felhők, rakétakilövések, sarki fény, optikai tükröződések és így tovább. De néhány észlelésre nincs ismert magyarázat. A probléma viszont az, hogy az emberek a számukra ismeretlen tárgyak láttán rögtön az idegenekre gondolnak.

Tekintettel arra, hogy a korábbi kutatások mind arra a következtetésre jutottak, hogy az univerzum meglehetősen üres, a kutató szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy az UFO-k földönkívüliek lennének.

Ehhez abból abból indul ki, hogy az idegenek látogatása elég valószínűtlen – valahol egy az egymilliárdhoz körül van a valószínűsége. Hogy miért? A kutató szerint azért mert hogy az intelligens élet valószínűsége bolygónként nagyon alacsony, és ha létezne is, akkor valószínűleg kozmikus méretű lenne az elterjedése. Sőt, az a tény, hogy még nem támadtak meg minket, szintén fontos érv a nem létezésük mellett.

A kutatót több konkrét bizonyíték győzné meg, nem csak homályos fényekről szóló felvételek. Továbbá szerinte az a kifogás a jelenlegi bizonyítékok gyenge minősége mellett, hogy az UFO-k lopakodnak, szintén nem állja meg a helyét. A kutató szerint konkrét dolgokat kellene keresnünk, nem pedig homályos fénypontok elemzését.

Gerd Altmann képe a Pixabay -en.