Home Földönkívüliek Nem tudjuk, mik ezek az égen

Nem tudjuk, mik ezek az égen

0

Még tavaly év végén, az információ szabad áramlását biztosító törvény keretén belül bizottsági kérelem érkezett a védelmi miniszterhez és a nemzeti hírszerzés igazgatójának, hogy részletes jelentést adjon ki arról, hogy mit tud az USA az UFO-król, különös tekintettel az amerikai haditengerészet pilótái által a keleti partoknál végzett gyakorlatok során észlelt azonosítatlan tárgyakra.

A kérvényt benyújtó tisztviselők most részleteket árultak el arról, hogy mire számíthatunk. Bár a jelentés nyilvános változata csak június végén várható, a jelentés tartalmáról tájékoztatott tisztviselők már most elárulták, hogy mit tudnak.

A jelentés szerint az elmúlt évtizedben történt 120 UAP (azonosítatlan légi jelenségek) eset elemzéséből kiderült, hogy ezek nem az Egyesült Államok titkos katonai (vagy más ügynökségek) technológiáinak eszközei.

A jelentés továbbá azt állítja, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ezek az objektumok földönkívüli természetűek lennének, ugyanakkor arra a következtetésre jut, hogy azok megmagyarázhatatlanok.

Talán többet megtudhatunk, amint a jelentés nyilvános változata megjelenik, mindenesetre nyilvánvaló, hogy az emerikai kormány nem tagadja ezeknek az objektumoknak a létezését, melyeknek mibenlétéről a kormány tisztviselői sem tudnak semmit.

Az viszont tény, hogy valahonnan jönnek ezek a tárgyak. Lehet, hogy fejlett idegen civilizációk eszköze? Ha igen, akkor az amerikai kormánynak nem kellene komolyabban vennie őket?

Azt szintén jó lenne látni, mi alapján zárkóznak el ennyire a földönkívüli eredettől. Hogyan lehet egyáltalán kizárni egy ilyen lehetőséget, különösen, ha a tárgyak megmagyarázhatatlanok?

A jelentés titkosítás nélküli változatát várhatóan június 25-én teszik közzé.