Home A múlt rejtélyei Ősi ír átok sújthat egy követ

Ősi ír átok sújthat egy követ

0

A Southern Star számolt be egy kőről, amely körül a druidák különböző szertartásokat végeztek. Egy ír földbirtokos most elátkozottnak gondolja a megrongálódott követ, miután többszöri balszerencse éri már egy ideje.

Donald Bohanét, akinek a birtoka az Írországban található Skibbereen mellett található, hirtelen olyan kellemetlen dolgok érték, hogy gondolkodni kezdett, mi lehet ennek az oka.

A férfit olyan dolgok sújtották mint például áradások, valamint haszonállatait tizedelő betegségek. Egy nap eszébe jutott, hogy az egyik bikája néhány évvel ezelőtt véletlenül felborított egy ősidőkből származó követ.

Hogy az átok megszűnjön, a férfi segítségül hívott két duida leszármazottat, Jan Tetteroo-t és Ken Tetteroo-t, akik megállapították, hogy a kő egy úgynevezett faerie útra zuhant – ez egy olyan jellegű út, melyet a druidák elátkozottnak véltek.

Írországban egyébként elterjedt szokás lerombolni olyan házakat, melyek ilyen úton lettek felépítve. Hogy minden rendben legyen, a házaspár druida szertartást hajtott végre a kő körül, majd egy gép segítségével visszahelyezték azt eredeti helyére.

Jan Tetteroo elmondta, hogy körültekintően jártak el, figyelembe véve azt is, hogy kifejezzék jó szándékúkat a helyszínen a természetnek. A cél az volt, hogy felszabadítsák a blokkolt energiákat. A jövőben ügyelni fognak arra is, hogy a állatok elkerüljék a követ.

Hogy megszűnnek-e a Donald Bohane-t érő balszerencsék, hamarosan kiderül.

Képünk illusztráció!

Martin Krotil képe a Pixabay– en