Home Spiritualitás Ouja táblákat vontak ki a forgalomból

Ouja táblákat vontak ki a forgalomból

0

Egy észak írországi boltot felelősségre vontak amiért olcsón ouja táblákat kezdett el árulni fiataloknak – írja a News Letter. Az ouja tábla egyolyan eszköz, melyet szellemidézésre használnak. A táblán betűk és számok vannak, melyekre a lelkek energiája egy mutató segítségével tud rámenni, kibetűzni egy adott szót vagy mondatot.

Az árúsítás akkor kezdte el szúrni az emberek szemét, amikor a Pundland nevű, olcsó árakra törekvő boltláncolat egy fontért kínálta a táblát. Az árúsítás és az árleszállítás Halloween alkalmából kezdődött el.

Az akció akkora felháborodást váltott ki, hogy a bolt gyorsan ki is vette az árúsításból a terméket, hogy megőrízze jó hírnevét. A termék eltávolítása óta csillapodtak a kedélyek.

David McIlveen presbiter szerint az a probléma, hogy aki megvesz egy ouja táblát és használni kezdi, nem ő fogja uralni a táblát, hanem a tábla fogja őt. Azt is hozátette, hogy a tábla egy sátáni világhoz kapcsolódik, amely átveszi az elme feletti uralmat, ami után a cselekvés irányítása következik.

Gregory Campbell politikus szerint is a boltnak felelőssége van a dologban mivel egyrészt csábító a fiatalok számára, másrészt káros lehet rájuk nézve.

Azt viszont nem tudni, hogy ez a döntés mennyire fog kihatni az ouja táblák eladására a világ más tájain.