Home Megmagyarázhatatlan Rejtélyes eltűnések: Lars Mittank

Rejtélyes eltűnések: Lars Mittank

0

Lars Mittank különös körülmények között tűnt el. Rengetegen válnak köddé repülőtereken, de nagy részükről később kiderül, hogy csupán eltévedtek.

Lars Mittank, 28 éves német, Itzehoe-ben élő túrista 2014-ben tűnt el Bulgáriában. Utoljára a várnai repülőtéren látták, ahol kamerafelvétel is készült róla. A felvétel azóta éles vitákat szült a Youtube-on, fórumokon és híroldalakon egyaránt.

2014 június 30-án Lars Mittank Németországból Bulgáriába ment barátaival, hogy ott töltsék egy hónapos szabadságukat. Úticéljuk az Aranypart volt, amely körülbelül olyan népszerűségnek örvend, mint Ibiza. A fiatalok különösen szeretik és nem utolsó sorban olcsó is, tele szórakozóhelyekkel. A nyaralásuk első hetén Lars füle megsérült, miután összetűzésbe keveredtek a parton két különböző futballcsapat szurkolói között. Lars Werder Breman rajongó volt és akikkel összetűzésbe keveredett, Bayern München rajongók. A férfi különvált barátaitól, így nem tudták őt megvédeni.

Lars was punched in the head leaving him with a perforated ear drum and possible concussion – which meant he was unable to fly back home with his pals and checked into an airport hotel.

Ezt követően orvosi ellátást keresett, ahol kiderült, hogy a baj nagyobb mint gondolta: lehetséges, hogy beszakadt a dobhártyája. Lars azonban mégis folytatta a bulizást, nyaralásuk legnagyobb részét szórakozással töltötte. Amikor eljött a visszautazás ideje, az orvosa mondta neki, hogy a füle nem gyógyult be megfelelően ahhoz, hogy repülhessen és néhány nap pihenést ajánlott neki.

A barátai nem akarták egyedül hagyni, de ő közölte velük, hogy minden rendben lesz és hogy szedni fogja az orvos által felírt antibiotikumot is. Egy kis tétovázás után a barátok repülőre szálltak abban a tudatban, hogy barátjuk majd utánuk megy. Lars kivett egy olcsó szobát a városban, hogy pihenhessen, mialatt a barátai hazarepültek. A hotel ahol megszállt, családbarátnak hírdette magát, azonban nem tűnt valami barátságosnak; az épület ráadásul a város egy olyan negyedében volt, ahol nagy a bűnözés és köztudottan rossz a biztonság.

Ekkor a dolgok különös fordulatot vetettek. Az első éjszaka Lars felhívta pánikolva anyját Németországban és közölte, hogy négy ember követi, továbbá félti az életét. Megkérdezte azt is, milyen gyógyszer az amit szed és azt tanácsolta az anyjának, hogy tiltsa le a bankkártyáját.

A Mirror szerint a hotelben kihelyezett kamerákon látni, hogy Lars riadtan járkál a váróteremben és azt is, hogy egy liftben bújkál. Az épületet elhagyta éjjel 1 órakor és nincs információnk arról, hogy hova ment vagy mit csinált.

A következő napra foglalva lett neki egy repülő, viszont megakarta nézetni a fülét egy orvossal a Várnai Repülőtéren, mielőtt gépre száll. A repülőtérre taxival érkezett. Ekkor még egy üzenetet küldött az anyjának közölve, hogy hamarosan indul.

Az ezt követő eseményeket szemtanúktól tudjuk, valamint a repülőtéren kihelyezett biztonsági kamerák felvételéről.

A felvételen azt látni, hogy Lars egy sárga pólóban belép a repülőtérre és nyugodtan végigsétál az épület folyosóján, csomagjával a kezében. Nem sokkal később miután megérkezett, meglátogatta a repülőtéren kihelyezett egészségügyi szobát. Az orvos Dr. Kosta Kostov szerint a fiatalember nyugodtnak tűnt az első percekben. A vizsgálatnak az lett volna a célja, hogy az orvos megállapítsa, kibírja-e a füle az utazást a nyomásváltozás miatt.

Ez azonnal megváltozott, amikor munkás belépett a szobába. Lars hirtelen megzavarodott, mintegy kikelve önmagából kifugott a helyiségből. Kostov szerint a fiatalember azt kiabálta, hogy nem akar itt meghalni és ki kell jutnia innen.

A kamera rögzítette, amint végigrohan az épület folyosóján – ezúttal mr a csomagja nélkül – egyenesen a kijárat felé, majd a parkoló irányába. A férfi úgy tűnt, mintha üldözték volna; ijedtnek, rémültnek nézett ki. A főbejáratnál megállt egy másodpercre mielőtt a parkoló felé futott.

A férfi átmászott egy nem túl magas drótkerítésen, majd egy napraforgó mező felé vette az irányt. Innentől kezdve nem látták többé.

Egy évvel később, egy bolgár kamionsofőr azt állította, hogy egy megviselt kinézetű kirándulót vett fel az út mentén. A sofőr szerint a rendőrség által kitett arcképek megegyeztek azzal a férfival, akit felvett.

A bolgár rendőrség később megtalálta a hátizsákját, amelyben benne volt a pénztárcája, az útlevele és a mobiltelefonja is.

A rendőrség azóta képtelen a férfit megtalálni. A családja továbbra is úgy hiszi, hogy él, de meg van sérülve, esetleg emlékezetkiesése van.

Vannak akik szerint a férfi lehet, hogy valahol összeesett és meghalt, vagy öngyilkosságot követett el. Mások szerint bújkál valahol. Olyan elmélet is van, miszerint szervkereskedők áldozatává vált.

A repülőtér kamerafelvétele itt tekinthető meg.

New Zealand Herald | Novinite | Lad Bible | The Sun | paranormal.hu | cocoparisienne képe a Pixabay -en