Home Paranormális jelenségek Skinwalker Ranch: az elhallgatott tények

Skinwalker Ranch: az elhallgatott tények

0

A Skinwalker Ranch titkai

A Utah államban található Skinwalker Ranch-en már évszázadok óta észlelnek furcsa jelenségeket. Ez a földterület azért is érdekes, egyszerre észlelnek UFO-kat, kriptoidokat és paranormális tevékenységet is. Az Ute indián törzs óvakodik ettől a helytől, mert úgy tartják, a Navahó indiánok elátkozták azt amiért az Ute törzs tagjai szövetkeztek az amerikai hadsereggel. Az indiánok szerint egy gonosz, alakváltásra képes varázsló járja a területet.

A furcsaságok csak akkor kezdődtek igazán, amikor a helyiek elkezdték felvásárolni a környék földterületeit. 1994-ben a Sherman család vette magához a tulajdonjogot abból a célból, hogy marhákat tenyésszenek. Terry Sherman és családja számára azonban az odaköltözés maga volt a rémálom: UFO észlelésektől kezdve óriás, szőrös humanoidok, állatcsonkítások, teleportáció, három kutya eltűnése, egy rejtélyes óriás, golyóálló farkas és egy különös energia mind azok között a hihetetlen jelenségek között volt, melyekkel a család találkozott.

Robert Bigelow üzletpolitikája

A birtokkal több utató és író is foglalkozott már, köztük Colm A. Kelleher és George Knapp is, akik többször megpróbáltak választ találni arra, mi lehet a háttérben. 1996-ra a családnak már nagyon elege lett az őket folyamatosan terrorizáló erőkből. Az eset híre eljutott a helyi sajtóba is, amiről aztán értesült egy gazdag üzletember, Robert Bigelow, aki rajong az UFO-k és paranormális tevékenységek iránt. Meg is kereste a családott azzal, hogy szeretne a birtokon vizsgálódni; a birtokot megvette és odaküldte tudósait tudósait intézményének (National Institute of Discovery Science (NIDS)) keretein belül.

Hogy pontosan mit találtak a kutatók a birtokon és milyen eredményre jutottak, sosem lett felfedve. Kelleher és Knapp is csupán annyit tud, hogy Bigelow csapata külső szakértőkkel együtt is dolgozott, akik elemezték és értékelték a vizsgálati adatokat.

Egy 2012-ben történt kerekasztal beszélgetés során, ahol több UFO kutató, is részt vett, nevezetesen Gene Steinberg, Chris O’Brien, David Weatherly és Ryan Skinner kiderült, hogy 2009 és 2010 között a területet fegyveres biztonsági őrök védték az odamerészkedő UFO hívők miatt. Habár, a biztonsági kamerák nem működtek, csupán elrettentés céljából helyezték ki azokat. Robert Bigelow las vegasi központjában több mint 50 kutató dolgozott. A birtokon megjelentek hivatalos katonai tisztek is, akik olyan dolgokkal szembesültek, ami miatt felhagytak a kutatásokkal, mint ahogy a kerekasztal beszélgetés során kiderült. Ezek a katoni alakulatok őrjáratoztak a területen és kutyákat is alkalmaztak mert feltételezték, hogy a kutyák érzékenyebbek a paranormális jelenségekre.

A kutatók és a biztonsági őrök ott tartózkodásuk alatt több furcsa dolgokra lettek figyelmesek: elektromos eszközök ki-be kapcsoltak, hirtelen rájuk törő hányinger, félelemérzet, paranormális jelenségek észlelése mint például fénylő gömbök megjelenése a levegőben.

2004-ben az NIDS azonban megszűnt, melynek okát azzal magyarázták, hogy a birtokon történő jelenségek aktivitása lecsökkent. Úgy tűnt inkább azonban, hogy Bigelow elvesztette érdeklődését a megmagyarázhatatlan jelenségek iránt és elkezdett űrkutatással foglalkozni megalapítva Bigelow Aerospace-et.

Ekkor olyan hírek kezdtek el terjedni, miszerint a Szövetségi Légiirányítás (Federal Aviation Administration) arra bíztatta a pilótákat, hogy az UFO észleléseket Robert Bigelow intézetnének (Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BAASS)) jelentsék, de 2008-ban az üzletember egyeszséget kötött a MUFO-nal is, amely egy amerikai, UFO észlelésekez vizsáló szervezet. Olyan híresztelések is szárnyra kaptak, miszerint John Carpenter, aki a MUFON elrablásos esetekkel foglalkozó részleg vezetője volt, bizalmas információkat adott át az áldozatokról az 1990-es években Bigelow intézetének pénzért cserébe.

Diana Walsh Pasulka filozófia és valláskutató (University of North Dakota) viszont már évekkel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy gazdag üzletemberek szándékosan kihasználhatnak pszichikus képességekkel rendelkező embereket, hogy magukévá tegyék azokat, utalva Robert Bigelowra is. A parapszichológusok azonban még mindig nem találtak a tudomány számára meggyőző bizonyítékot, ezért nincsenek tudományos kutatások.

Annyi azonban bizonyos, hogy a Robert Bigelow által finanszírozott kutatások eredményeiről aligha megtudunk valamit. A birtokot a Bigelow vállalat 2016 áprilisában eladta, így nyilvánvalónak tűnik, hogy elveszett az érdeklődésük a Skinwalker Ranch titkaival kapcsolatban.

A Jeremy Corbell féle dokumentumfilm

A birtokon 2018 áprilisában Jeremy Corbell is forgatott filmet, de az akkor történt vizsgálódás sem adott válaszokat arra, mi áll a birtokon történő események mögött. Csupán olyan elméletek születtek, melyek szerint másik dimenzióból jövő lények tevékenykednek a birtokon, illetve titkos katonai kísérletek zajlanak ott.

A filmben két UFO kutató, Colm Kelleher and Eric Davis is megszólalt, akik elmondták, hogy a birtokon történő jelenségek annyira megfoghatatlanok, hogy nem alkalmasak további tudományos vizsgálódásrra.

A birtok jelenleg egy másik gazdag ember, Brandon Fugal kezében van, aki szívesen együttműködne Dr. Avi Loeb UFO kutatóval és csillagásszal is akár. A birtokkal néhány éve az Ősi Idegenek egyik epizódja is foglalkozott.

A Pentagon hozzáállása

George Knapp UFO kutató szerint a Pentagont is különösen érdekelték az UFO-k. Olyannyira, hogy a kutatásba az évek során bevont nyugdíjba vonult egykori tiszteket, tudósokat, mérnököket, matematikusokat, fordítókat és projekt menedzsereket is. Knapp szerint a Pentagon úgy vélte, hogy az UFO-kat komolyan kell venni és ezek képesek befolyásolni a hadsereg légi járműveinek működését is. A Pentagon szándékában állt az is, hogy minél többet megtudjon az UFO-k meghajtásáról is. A Pentagon ugyanakkor kissé szkeptikus volt a szemtanúk beszámolóival mert úgy vélte, hogy az UFO-k képesek befolyásolni az érzékszerveinket is, így a jelentések nem igazán megbízhatók. Éppen ezért a Pentagon tervbe vette, hogy UFO észleléseket követően meg kellene vizsgálni az emberi szervezetet helyszínelő technológiákkal alkalmazva az immunológia, a sejtbiológia, a genetika, és a neuroanatómia eszközeit. Ez a fajta vizsgálat egy újfajta megközelítést jelentett a beszámolók értékelésében. A cél az volt, hogy biológiai elváltozásokat keresve tudják kizárni a téves részleteket az észlelések során.

A korábban említett kerekasztal beszélgetés során az is kiderült, hogy a Skinwalker Ranchen állomásozó egységek tagjainak az éeszlelések során vizeletmintákat kellett küldeniük Robert Bigelow las vegasi központjába. Ezenkívül agyi CT-t is végeztek állítólag, melyeknek az eredményeit soha nem közölték. A beszélgetés során felmerült a gyanú, hogy a katonák és a kutatók kísérleti egerekként lehettek felhasználva, a vizsgálat arra irányulhatott, hogy az ott zajló paranormális tevékenységek hogyan hatnak az emberekre.

A Pentagon ezen nézete tehát azt mondta ki, hogy az UFO észlelések során nem csak magát az UFO-t kellene vizsgálni, hanem az azt észlelő biológiai rendszerét is – azaz az észlelő szervezetének pillanatnyi működését az észlelést követően.

Azt, hogy a test egyfajta közvetítőként működik az UFO észlelések során, már korábban is feltételezték. Dr. Barry Taff parapszichológus, a Radio Misteriosoban arról számolt be 2011-ben, hogy paranormális jelenségek észlelése során a test segíthet bizonyos jelenségek materializálódásában. Mivel mindenkinek másképp reagál a teste a paranormális jelenségekre, ezért ez megmagyarázza, miért hajlamosabbak bizonyos emberek arra, hogy gyakrabban észleljenek ilyen jelenségeket. Egyes híresztelések szerint, a Bigelow projektje vizsgált is pilótákat az észleléseket követően.

Mint látjuk, a hadiipari érdekeltségek képesek elmenni a megmagyarázhatatlan jelenségek kutatása felé is. Az már más kérdés, mennyi hasznot tudnak húzni egy olyan jelenségből, melyre még a tudomány se tudja a választ.

Simone Holland képe a Pixabay -en.