Home Összeesküvés elméletek Titkos fegyvere lehetett a szovjeteknek

Titkos fegyvere lehetett a szovjeteknek

0

Új fejlemények láttak napvilágot egy rejtélyes fegyverrel kapcsolatban, melyet az amerikai hírszerzés szerint a szovjetek használtak az 1980-as években. A fegyver úgy volt ismert hogy a Fény Kupolája és a források szerint köze volt az RSD-10 Pioneer ballisztikus rakétákhoz.

Egy dokumentum szerint, melyet a The War Zone nevű újságmelléklet szerzett meg, a szemtanúk fehér, kupolaszerű fényt láttak a horizonton, kifelé terjeszkedve és felfelé emelkedve, miközben megtartja alakját. Kezdetben sűrű fehérséget lehetett látni, majd ahogy növekedett a kupola, egyre áttetszőbbé vált és akkorává nőtt, hogy beterítette az eget. A jelenséget egy Robert Hopkins nevű pilóta figyelte meg 1988-ban, aki az Amerikai Légierőnél dolgozott.

Annak ellenére, hogy a dokumentum részletesen beszámol és leírja a jelenséget, nem világos, pontosan miről van szó és az amerikai hírszerzés vezetői sem voltak képesek megmagyarázni azt.

Az egyik elmélet szerint a szovjetek olyan fegyvert teszteltek, amely képes lett volna megtámadni az amerikai ballisztikus rakétaelhárító védelmet, amihez aaz RSD-10 Pioneer rakétaindító silókat használták volna.

A jelenlegi állás szerint alighanem Oroszország ismeri az ügy valódi hátterét.

Képünk illusztráció!