Home Cikkek Titokzatos jelenséget vettek észre a Titánon

Titokzatos jelenséget vettek észre a Titánon

3

6332048_5ea8499f32f5a4918c245b830d41453c_xBizonytalan eredetű fényes képződményt észlelt a Szaturnusz legnagyobb holdján a Cassini űrszonda ? idézi a BBC News a Nature Geoscience című folyóiratban megjelent tanulmányt. A felvételek még tavaly júliusban készültek a Titán nevű hold felszínéről, és egy titokzatos folt látható rajtuk, amelyet a nemzetközi kutatócsoport egyelőre csak ?varázsszigetként? emleget. Az űrszonda következő felvételein a képződmény már nem volt látható.

Az a tény, hogy eltűnt, megerősíti azt a feltételezést, miszerint lehetett akár UFO jelenség is, vagy mesterséges eredetű képződmény.

A Titán nemcsak a Szaturnusz legnagyobb holdja, hanem egyben a Naprendszer második legnagyobbja is, és az egyetlen, amelyen felhőket és anyagi összetételű légkört találtak. A szél és a folyékony metáncsapadék a Földön látottakhoz hasonló földrajzi képződményeket hozott létre a hold felszínén.

A varázsszigetek pontos mibenléte egyelőre nem tisztázott. A tudósok persze most is tudják a magyarázatot: a rendelkezésre álló adatok szerint egyaránt lehetnek a metántengeren kialakult hullámok, buborékok, illetve lebegő vagy rögzített szilárd szigetek. UFO kutatók szerint azonban a Naprendszer egyes holdjai földönkívüli bázisokként szolgálnak, melyre most is utaló jelet találhattunk.

6332048_5ea8499f32f5a4918c245b830d41453c_x

index.hu / paranormal

3 COMMENTS

  1. Ti is tudjátok, a Titán felszíne amilyen pazar olyan változékony, lehet hogy egy kibuggyanó” metántó, de ezek alaptalan találgatások.
    Állítom, drága Kaye Kapitány vert interplanetáris sátrat azon a helyen. Talán ismét egy űrsiklóderbire készül egy idegen anyahajó ellen*