Home Földönkívüliek UFO-kiállítással tisztelegnek Stanton Friedman előtt

UFO-kiállítással tisztelegnek Stanton Friedman előtt

0

A néhai UFO kutatóról új kiállítás nyílik a kanadai Fredericton Region Museumban. Friedman, aki az UFO-k iránti érdeklődése 1970-ben kezdődött, úgy döntött, hogy otthagyja atomfizikusi állását, és teljes munkaidőben tanulmányozza a földönkívüliek témáját. Több, mint 50 éven át kutatta a jelenséget.

Az évtizedek során több mint 600 főiskolán és több mint 100 szakmai csoportnak tartott előadást 50 amerikai államban és 19 külföldi országban. Legalább 80 UFO-val kapcsolatos tanulmányt publikált, több könyvet írt, és számos televíziós dokumentumfilmben és rádióműsorban szerepelt.

2019 májusában bekövetkezett halála után hatalmas irattárat hagyott hátra, amely több évtizedes UFO-észlelésekről, földönkívüliek elrablásáról szóló jelentésekről, kormányzati dokumentumokról és még sok minden másról szól.

Most ezekből egy válogatás, valamint tárgyi emlékek és díjak lesznek kiállítva, amelyet életének és karrierjének tiszteletére terveztek a kanadai Fredericton Region Museumban.

A június 26-án nyíló kiállítás két évig tart majd.

“Megérdemli, hogy tisztelettel bánjanak vele, mert fantasztikus és rendkívüli munkát végzett az UFO-élmények kutatásában.” – mondta Melynda Jarratt, a múzeum ügyvezető igazgatója.

A kép forrása: CC BY-SA 4.0 SMG2019