Home Földönkívüliek UFO-kra fog vadászni egy német egyetem

UFO-kra fog vadászni egy német egyetem

0
Fotó: Hakan Kayal / Universitat Wurzburg

A németországi Bajorországban, a Julius-Maximilians-Universitat Wurzburg (JMU) épületének tetején magasodik egy szerény szürke doboz, amely az UFO-kutatók új eszköze lesz, hogy UFO-kat találjanak.

Hakan Kayal – a természettudományok és technológia professzorának – agyszüleménye, az új kamerarendszer a legújabb az egyetem tetején jelenleg működő prototípusok sorában.

“A legtöbb megfigyelés ismert jelenségekre vagy tárgyakra, például madarakra, repülőgépekre, műholdakra vagy felhőkre vonatkozik” – mondta Kayal professzor.

“Egy nagyon kis részük esetében azonban az ok még a szakértők intenzív vizsgálata után is megmagyarázhatatlan marad.”

A SkyCAM-5 kamera úgy működik, hogy folyamatosan figyeli az eget, miközben gépi tanulási algoritmusok segítségével automatikusan elveti az ismert jelenségeket és egyéb téves észleléseket.

Idővel egyre okosabb lesz, így jobban felismeri az UFO-kat, ha valóban felbukkan egy.

Kayal maga is elismeri, hogy még korai szakaszban van, azonban idővel további finanszírozást kíván biztosítani, hogy több kamerát is fel lehessen állítani a rendszer bővítése érdekében.

Végül az UFO-érzékelő kamerák egész hálózata állhatna fel szerte a világon, ami lehetővé tenné, hogy ne csak felderítsék ezeket az objektumokat, hanem nagy távolságokra is nyomon követhessék őket.

Érdekes lesz látni, hogyan fejlődik a projekt az elkövetkező években.