Home Kriptozoológia Újabb Bigfootra utaló nyomot találtak

Újabb Bigfootra utaló nyomot találtak

0

Egy Bigfoot-vadász meg van győződve róla, hogy rejtélyes lábnyomokra talált, melyek a lényhez köthetők. Egy Facebook csoportban megosztott képen egy nagy lábnyomot látni a sáros talajon. A fénykép Ritchie megyében, Nyugat-Virginiában készült.

A fénykép hatására a szkeptikusok továbbra is kételkedtek, és mindannyian ugyanazt kérdezik: miért csak egy nyom látható? Hiszen a Bigfoot minden bizonnyal nem egy egylábon ugráló valami, ami aztán egy kilométerrel arrébb landol.

Azonban nem ez első kétes bizonyíték. Az idők során már számos alkalommal mutattak be különféle videó- és hangfelvételeket, hajmintákat és más, nagy lábnyomokat.

Az érdeklődés a Bigfoot iránt 1967-ben kezdődött, amikor egy felvételt tettek közzé a Six Rivers Nemzeti Parkban. A homályos Patterson-Gimlin felvételen egy szőrös lény mozog az erdőben mintegy három percen át. A felvéelt Roger Patterson és Bob Gimlin készítették. Állítólag ez volt az első alkalom, hogy Bigfootot filmeztek.

A szakértők is hitetlenkednek a Bigfoot létezésében. Szeintük inkább egy nagy, majomhoz hasonló lényről van szó, vagy inkább átverésről.

Fotó: Chuck Headley / Facebook / Bigfoot Believers