Home Földönkívüliek Újraindítja a Brit Védelmi Minisztérium az UFO kutatási osztályát?

Újraindítja a Brit Védelmi Minisztérium az UFO kutatási osztályát?

0

Néhány jel arra utal, hogy az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma újraindíthatja az UFO kutatási osztályát. A 2009-ben megszüntetett UFO-osztály, amelyet egy időben Nick Pope UFO kutató vezetett, több mint 60 éven át aktívan vizsgálta az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos eseteket.

Most azonban, az Egyesült Államok partjainál talált furcsa tárgyakkal kapcsolatos közelmúltbeli felfedezések után úgy tűnik, hogy a Védelmi Minisztérium újraindíthatja a jelenséggel kapcsolatos vizsgálatokat.

Ez a döntés végső soron a Nemzeti Hírszerzés igazgatójának az Egyesült Államok légterében észlelt azonosítatlan légi jelenségekről (UAP) szóló, hamarosan megjelenő jelentésétől függhet.

“Úgy gondolom, hogy ha elég bizonyíték lenne arra, hogy van valami, és hogy a vizsgálatokat nekünk is el kellene végeznünk mint az USA-nak, akkor természetesen elgondolkodnánk rajta” – mondta egy forrás a The Telegraphnak.

A dolgok jelenlegi állása szerint egyelőre nem világos, hogy pontosan mi szerepel majd a várva várt jelentésben, azonban valószínűleg említést tesz majd a különös objektumokról, amelyeket az amerikai haditengerészet vadászpilótái gyakran észlelnek az USA keleti partjainál.

“A Védelmi Minisztérium nagyon komolyan veszi a légterünkbe való behatolásról szóló jelentéseket – bármilyen repülőgép által, azonosított vagy azonosítatlan -, és minden egyes esetet kivizsgál. Ahogy további adatokat gyűjtünk, arra számítunk, hogy az azonosított és az azonosítatlan repülőgépek közötti szakadékot csökkenteni tudjuk, és elkerülhetjük a stratégiai meglepetést az ellenfél technológiáját illetően.” – mondta Sue Gough az amerikai védelmi minisztériumtól.

Fotó: Pixabay