Home Megmagyarázhatatlan Utazás a Föld belsejébe

Utazás a Föld belsejébe

0

A paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségeket kutatók nagy része egyetért azzal, hogy a Föld belseje üreges és teret ad néhány fejlett civilizációnak. Róluk úgy tartják, messze előttünk járnak a Föld felszínén élő emberekkel szemben. Néhányan úgy gondolják, hogy az UFO-k nem idegen bolygókról jönnek, hanem a Föld belsejében előállított járművekről van szó. Kik ők és hol vannak ezek a rejtett bejáratok, melyek elvezetnek e földalatti civilizációkhoz? Honnan származnak ezek a civilizációk? Hogyan jöttek a Föld belsejébe? Valóban vannak bejáratok a Föld különböző pontjain? Az egyik legismertebb város Agartha nevet viseli.

Erről Olaf Jansen norvég tengerész története ad információt, aki bejutott egy bejáraton keresztül ebbe a világba. Agartha Shamballa fővárosa, ahol egy központi Nap gondoskodik a fényről. Shamballa pedig a kormánya a Föld alatti hálózatnak. Annak, hogy miért mentek a civilizációk a Föld alá az elmélet szerint az a legfőbb oka, hogy sok-sok katasztrófa és háború lezajlott a Földön, aminek eredményeképpen elhagyták a felszínt. Az atlantiszi-lemúriai háború termonukleáris katasztrófával végződött és mindkét civilizáció elpusztult. A túlélők új világot építettek a Föld alatt, hogy biztonságban legyenek a további háborúskodásoktól.

Néhány feltételezett bejárat:

 • Kentucky, Mommoth Cave, Kentucky, US.
 • Shasta hegy Kalifornia, US – az Agarthai civilizáció és Télosz városa állítólag a hegy alatt van
 • Manaus, Brazília
 • Mato Grosso, Brazília – Posid városa itt helyezkedik el
 • Iguacu Falls, Brazília és Argentína határán
 • Mount Epomeo, Olaszország
 • Tibet – Shonshe városához vezető bejárat
 • Mongólia – Shingwa földalatti városának állítólagos helye, melyhez a kínai-mongol határon található bejáraton keresztül lehet eljutni. 
 • Rama, India – egy régen elveszett földalatti város lehet itt, melyet szintén Rama-nak hívnak
 • Gízai piramisok Egyiptomban
 • Salamon Király bányái
 • Dero Caves
 • Északi és Déli Sark

Az üreges Föld elmélete egyáltalán nem újkeletű dolog, vita tárgyát képezi azokkal, akik szerint a Föld tömör. Nincs túl sok bizonyíték az üregességre vonatkozólag, hacsak nem veszünk figyelembe néhány megerősítetlen történetet, pár fotót, amelyen valóban lyukat lehet felfedezni az Északi Sarkon. Valószínűleg van egy másik ilyen lyuk is a Déli Sarkon. Az üreges Föld elmélete az évszázadok során alakult ki, napjainkban viszont sok-sok weboldalnak köszönhetjük népszerűségét, melyek szintén találgatnak.

Félretéve a tudományt, könnyű megértenünk, miért olyan népszerű ez az elmélet. Ugyanez a kalandos alaptörténet inspirálta Verne Gyulát (Utazás a Föld Középpontja felé), Edgar Allan Poe-t (Üzenet a palackban) és Edgar Rice Burroughs-t is (A Föld magjában) a 19. század második felében és a korai 20-as években. Ha napjainkban robotok végeznek kutatásokat a Mars felszínén, nem lenne izgalmas felfedezést tenni egy teljesen új világba itt is, a bolygón, ahol élünk? Ez az elmélet  hajtóereje. Léteznek állítólagos történetek olyan emberekről, akik látták és bejutottak a Föld felszínéről a belsejében lévő térbe, ahol olyan önfenntartó vegetáció van, melyet egy belső Nap melegít, ahol különös, fejlett civilizációk élnek. Néhány szemtanú állítása szerint a bejáratot véletlenül találták meg, míg mások expedíciót indítottak azzal a céllal, hogy felfedezzék a Föld belsejét. Az 1800-as évek elején egy John Cleves Symmes nevű hadvezér az üreges Föld elmélet egy támogatója volt.

Ő Edmund Halleynek, a híres asztronómusnak hitt, aki szerint öt koncentrikus gömb van a bolygónk belsejében életet és fényt biztosítva az ott növekedő atmoszférának (melyet az Aurora Borealis nevű légköri jelenség okának tekintenek az elmélet hívei). Symmes annyira népszerűvé tette az elméletet, hogy róla nevezték el a sarkokon lévő lyukakat. Keresztülutazva az Egyesült Államokat megpróbált pénzt szerezni az expedíciójához és aláírásokat gyűjtött annak érdekében, hogy a Kongresszus finanszírozza azt. Semmi nem történt. 1824-ben egy orvos összeállított egy expedíciót a Symmes Lyukakhoz a Déli Sarkra, de az akció sikertelen volt. 1893-ban Dr. Fridtjof Nansen elkészíttette a hajót, a Fram-ot, melynek küldetése az északi sarki lyuk felfedezése volt.

Az elmélet támogatói megőrizték a feljegyzéseket, miszerint meleg szelek fújtak az Északi Sark körül, piros és barna pollenszerű anyag borította néhol a havat, valamint fadarabok úsztak a jeges víz felszínén, ahol egyébként nincsenek is fák. Mindezeknek az anomáliáknak az eredete az elmélet hitvallói szerint a meleg északi nyílás. 1926-ban Richard E. Byrd admirális volt az első ember, aki átrepült az Északi Sark felett. 1929-ben sikeresen átrepült a Déli Sark felett is. Hivatalosan Byrd hivatalosan nem talált bevezető nyílásokat egyik póluson sem (eredetileg nem is azt kereste), az elmélet szimpatizánsai szerint Byrd azonban talált egy nyílást az Északi Sarkon, melyre egy napló utal, de erről majd később.

Ők azt állítják, hogy akár be is repülhetett volna az egyik nyílás belsejébe mintegy 5000 kilométernyire is, habár erre nincs bizonyíték. 1939-ben az amerikaiak és a németek között versengés folyt az Antarktisz meghódítására. Rooselvelt elnök Byrd admirálist küldte a fagyott kontinensre azzal a céllal, hogy megelőzze a németeket. Az úticél Western Hemisphere volt. Az elmélet hívői szerint egy titkos küldetésről volt szó, melynek valódi indíttatása az volt, hogy megakadályozzák a nácik bejutását a „sarkkörön túli világba”.

Amikor Byrd admirális 1947-ben egy titkos misszió során az Északi Sark felett repült, egyesek szerint megtalálta ezt a másik világot. A „bizonyíték” erre vonatkozólag egy leírás az admirális hiteles „elveszett naplójából”, melyet végül az 1970-es években találtak meg az elmélet támogatói. Ebben leírja, hogy amint lenézett a repülőgépből, nem havat látott, hanem zöld vegetációt; fűvel borított völgyeket és hegyeket, melyek nem voltak rajta a térképeken. A leírás alapján elgondolkodhatunk azon, hogy vajon miféle világ lehet a sarkkörön túl?

PIRO4D képe a Pixabay -en