Home Kriptozoológia A camberwelli farkasember

A camberwelli farkasember

0

A farkasember misztériuma több száz évre visszamenő legendákból ered. Bizonyos helyeken többn úgy vélték, hogy egy szőrös, félig farkas, félig emberszerű alakot láttak, melyet aztán farkasembernek gondoltak. Az ilyen legendáka többféle magyarázat is van. Az egyik szerint csupán az emberi képzelet játszott a szemtanúval és csupán egy ismert állatról volt szó. Merészebb elképzelések szerint ismeretlen lényeket láthattak, melyet a tudomány még most sem ismer. Vannak olyanok is, akik szerint földönkívüliek genetikai kísérletéről lehetett szó.

Akármi is az igazság, farkasembereknek vélt lényeket a mai napig észlelnek a világ több pontján. Erdőkben, temetőkben, elhagyatott helyeken számtalan észlelés történt és a fent említett magyarázatok közül egyiket se sikerült még helytállóan igazolni.

A camberwelli farkasember egy szintén mai napig élő legenda. A Londonban található régi Camberwell temető színhelyéül szolgál egy ott időnként megforduló lénynek, melyet farkasembernek gondolnak. Beszámolókról már 170 éve hallani.

Ennek a lénynek az egyik kutatója Andy McGrath, aki már két beszámolóval is találkozott a környékről. Az első alkalom 1996 októberében történt, amikor egy férfi át akart menni a temetőn, hogy ezzel rövidebb legyen az útja. Ahogy a temetőben járt, arra lett figyelmes, hogy valaki elkapta a karjait és a földre tiporta.

A férfi beszámolója szerint a lény nagy volt, sötét szőrzettel rendelkezett, morgott és szagolgatott akár egy kutya. Aztán amilyen gyorsan meglepte, olyan gyorsan el is illant. A leírás alapján azt mondhatnánk, hogy valóban kutya vagy farkasszerű lényről lehetett szó. A farkasemberek egyik tulajdonsága ugyanis, hogy farkasokra jellemző adottságokkal is rendelkeznek: vonyítás, morogás, harapás, gyors futás.Ebben az esetben is szembetűnik néhány ilyen tulajdonság.

A második találkozás 2004-ben történt, és két szemtanú szerepel a beszámolóban. A két szemtanú Szintén ugyanabban a temetőben járt, amikor egy morgó hangra lettek figyelmesek egy fa irányából, amit valami igen erősen rázott. Nyilvánvaló volt, hogy nem állat és nem ember rázta, mintha csak valami szét akarná szakítani annak gyökereit. Ekkor mindketten rohanni kezdtek különböző irányokba, amilyen gyorsan csak tudtak, kifelé a temetőből.

Elképzelhető, hogy valóban farkasember van a camberwelli temetőben? Andy McGraph szerint ha állatszerű lényről van s, akkor inkább egy ismeretlen állat lehet a háttérben még akkor is, ha természetfeletti erővel ruházzák fel.