Home Cikkek Földönkívüliekre utalhat a UNICEF új videója

Földönkívüliekre utalhat a UNICEF új videója

0

unicef_videoA UNICEF az Egyesült Nemzetek keretében működő program, mely hosszú távon biztosít humanitárius és fejlesztési segítségnyújtást gyermekeknek és anyáknak a fejlődő országokban.

Chilei szervezetük nemrég tett közzé egy videót a facebook oldalukon, melynek a következő rejtélyes címet adták: “Találkozni valaki különbözővel egy nagyszerű lehetőség, hogy éljünk az értékes tapasztalatokkal. Mondjunk igent az integrációra!” Miközben a videó üzenete valóban fontos (általános elfogadás és mindennek a szeretete), igazából csak töprengeni lehet, hogy mit is akar üzenni valójában.

Minden egyes poszt a facebook oldalukon kapcsolódik a videóhoz, melyek hasonló sorokat tartalmaznak:

“Hamarosan, egy igaz történet a UNICEF.CL-en”

“Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy elfogadjon valakit, mondjunk igent az integrációra!”

“Ne veszítsük el a lehetőséget, hogy mások kultúrájával gazdagodjunk. Mondjunk igent a befogadásra!”

“Találkozni valaki különbözővel egy nagyszerű lehetőség, hogy éljünk az értékes tapasztalatokkal. Mondjunk igent az integrációra!”

A videó csak egy trükk, hogy gyorsan elterjedjen az elfogadás valódi jelentése nagyobb léptékben, vagy van még valami ennél is mélyebb dolog, amit fel fognak fedni? Ami igazán érdekes a videóban, hogy a megjelenése mindössze néhány héttel azután történt, hogy sürgős sajtótájékoztatót tartott a NASA és a SETI, hogy megvitassák egy másik Földszerű bolygó felfedezését, melyet Kepler 452B-nek neveztek el. Bármi is legyen a helyzet, a beszélgetés érdekes volt.

Ahogy a tudatosságunk mint emberi faj elkezd kiterjedni, és egyre több elfogadással találkozunk, talán azt jelenti, hogy fel kell készülnünk “mások” elfogadására, akikről eddig csak beszéltünk, de hamarosan meg is ismerhetjük őket?

Új Világtudat